אור
חלק מהסוקולנטים גדלים בקיץ וחלק דווקא בחורף, אך על מנת לגדול רובם זקוקים לאור שמש לפחות 5-6 שעות ביום. אם יגדלו בתנאי צל, הגבעולים יתארכו בחיפוש אחר אור וסוקולנטים צבעוניים ישנו את צבעם לירוק. בתנאי אור טובים, הסוקולנטים יצמחו בצורה צפופה ויפה וזנים מסוימים ישנו את צבעם מירוק לגוונים אדמדמים. בגידול בבית, מומלץ להניח את הסוקולנטים בקרבת חלון מואר היטב אך לא בשמש ישירה.
אדמה
הסוקולנטים אוהבים תנאי חום ויובש ואינם סובלים אדמה ספוגה במים. לכן חשוב מאד שאדמת השתילה תהנה מניקוז טוב. מומלץ להשתמש במיקס אדמה ופרלייט (מינרל המסייע לאיוורור וניקוז האדמה). רוב הסוקולנטים זקוקים למעט מאד דישון (אם בכלל).
טמפרטורה
רוב הסוקולונטים מעדיפים טמפרטורה קבועה ויבשה, לכן לא מומלץ להניח את הסוקולנטים ליד מקור חימום או במשב רוח קרה של מזגן, או במקומות לחים כמו חדר האמבטיה.
השקייה
הסוקולנטים הם צמחים מאד עמידים, עד שזה מגיע להשקייה. השקייה תדירה ובעיות ניקוז עלולים לגרום לטפילים ומחלות או להרוג את הצמח. לכן חשוב מאד לשים לב להשקייה כשעדיף לטעות לכיוון ‘פחות מדי’ מאשר ‘יותר מדי’.
הסוקולנטים אוגרים מים בעלים ובגבעולים השמנמנים שלהם. כשהאדמה מתייבשת לחלוטין הם משתמשים במאגרי המים שלהם. אם הצמח נראה נפוח, סימן שהוא מלא במים. כשהעלים מקבלים מראה מצומק, סימן שהצמח צמא.
במידה ושותלים בכלי עם חור ניקוז – שיטת ההשקייה הטובה ביותר היא Soak & Dry. כלומר, להשקות את העציץ לרווייה עד הנקודה בה המים ניגרים מהתחתית. השתדלו לא להרטיב את הצמחים עצמם, רק את האדמה.
במידה ושותלים בכלי ללא ניקוז – מומלץ להשקות בזהירות רבה היות ואין למים אפשרות להתנקז ואנחנו לא רוצים להשאיר את שורשי הסוקולנט מתבוססים במים. אני משתמשת במזרק ומשקה כל סוקולנט בבסיס הצמח.
לא משנה באיזו שיטת השקייה תבחרו, חשוב מאד לתת לאדמה להתייבש בין השקייה להשקייה. בתקופת הקיץ אני משקה פעם ב 7-10 ימים. בחורף, פעם ב 3-4 שבועות. היות והתנאים משתנים מבית לבית, הדרך הטובה ביותר היא להכניס קיסם עמוק לאדמה ולבדוק אם היא יבשה, ממש כמו שעושים בעוגה שיוצאת מהתנור
פריחה
כולי התרגשות ברגע שאני מזהה גבעולים ארוכים צומחים מאחד הסוקולנטים. זהו סימן של פריחה עדינה ואקזוטית בגווני אדום, לבן, צהוב, ועוד.
אך לעיתים, לאחר שהפריחה מסתיימת – הסוקולנט מת. ובכן, מסתבר שזוהי תופעה טבעית שנקראת Monocarpic. במטרה להתרבות, הצמח מפנה את כל האנרגיה שלו ליצירת פרחים וזרעים. פעולה זו בעצם שואבת ממנו את כל האנרגיה – אך על דאגה, כל עוד נספק לסוקולנטים שלנו את התנאים שהם צריכים, לרובם ייקח מספר שנים עד שיפרחו. תופעה זו שכיחה בעיקר בסוגים הבאים: Agave, Sempervivum, Kalanchoe