ירקות החורף מעדיפים קור וגשם. מתחת לאדמה מתפתחים שורשים ופקעות , ומעל לאדמה צומחים עלים. פרחים יתחילו לגדול בסוף החורף, כמו למשל כרובית וברוקולי. את ירקות החורף זורעים ושותלים מחודש אוקטובר עד מרץ. בסתיו ובתחילת החורף שותלים גם קטניות כמו חומוס, שעועית, עדשים, אפונה ותורמוס.
טיפ – מומלץ לשתול פרחי ציפורן חתול Marigold בגינת הירק ובגינה בכלל. בנוסף על הפריחה היפה הפרחים עוזרים למשוך חרקים טובים לגינה ועוזרים להתמודד עם מזיקים.
ירקות עלים
חסה, עלי בייבי, רוקט/אורוגולה, גרגיר הנחלים, מנגולד, כרוב, פטרוזיליה, סלרי, שמיר, בוק-צ’וי, קייל, עירית, בצל ירוק, עולש.
ירקות עלים לא חייבים שמש מלאה, ואפילו עדיף צל חלקי כך יוכלו להמשיך לתת עלים גם בקיץ.
ירקות שורש
סלק, גזר, לפת, קולורבי, שורש סלרי ופטרוזיליה.
ירקות שורש מעדיפים שמש מלאה.
פקעות ובצלים
תפוח אדמה, בצל, שום, צנון/צנונית, וכרישה.
תפוח אדמה – שתילה מסוף ספטמבר עד ינואר. איסוף לאחר 3-5 חודשים. תפו”א זקוק לאדמה מדושנת ואוורירית. הוא גדל מתפוח אדמה שהוציא “עיניים”. מומלץ לחתוך כל תפו”א לכמה חלקים עם עיניים ולשתול אותם בעומק 15-20 ס”מ באדמה. תפו”א אוהב לגדול כלפי מעלה, לכן אחרי שצמחו עלים אפשר לכסות את השתיל בעוד אדמה ולהשאיר רק את הקצה העליון חשוף (אפשר גם לשים מעליו עציץ ללא תחתית ולמלא באדמה) – כך יתפתחו עוד תפו”א. לאחר שהעלים נובלים זה סימן שתפו”א מוכן.
כרישה – אפשר לשתול או לקנות בסופר ובמקום לזרוק את השורש, לשתול באדמה וממנו תגדל כרישה חדשה. אח”כ אפשר לקטוף את העלים והכרישה תמשיך לגדול.
בצל ירוק – אפשר לזרוע או לקחת את השורש ולשתול באדמה (ולהשאיר את החלק העליון חשוף).
ארטישוק, ברוקולי, וכרובית
חייבים שמש מלאה.